وزارت جهادکشاورزی ـ وزارت کشور ـ وزارت مسکن و شهرسازی ـ سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ـ سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور
وزرای عضو کمیسیون لوایح هیئت دولت، در جلسه مورخ 20/3/1386 بنا به پیشنهاد مشترک وزارتخانههای جهادکشاورزی و مسکن و شهرسازی و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و تأیید سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و به استناد بند (ب) تبصره (18) قانون بودجه سال 1386 کل کشور و با رعایت تصویبنامه شماره 19414/ت37258 هـ مورخ 11/2/1386، آییننامه اجرایی صدور اسناد مالکیت اراضی کشاورزی را به شرح زیر تصویب نمودند:
آییننامه اجرایی صدور اسناد مالکیت اراضی کشاورزی
ماده1ـ اراضی کشاورزی موضوع این آییننامه، شامل اراضی واقع در خارج از محدوده قانونی شهرها، شهرکها و روستاهای موضوع مواد (1)، (2)، (3) و (4) قانون تعاریف محدوده و حریم شهر، روستا و شهرک و نحوه تعیین آنها ـ مصوب 1384ـ مورد عمـل ماده (133) قانـون برنامه چـهارم توسعه اقتـصادی، اجـتماعی، فرهنگی ـ مصوب 1383ـ میباشد که مستثنا از اراضی ملی و دولتی بوده و مورد بهرهبرداری کشاورزی قرار گرفته و یا به حالت آیش بوده است.
تبصره ـ تشخیص اراضی مشمول ماده (1) به عهده مدیریت جهادکشاورزی شهرستان است.
ماده2ـ مدیریت جهادکشاورزی شهرستانها مزایای استفاده از این آییننامه و نحوه تسلیم تقاضا را رأساًَ یا از طریق شورای اسلامی شهرها و روستاها با انتشار آگهی الصاقی در محل به اطلاع عموم میرساند.
ماده3ـ سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با هماهنگی وزارت جهادکشاورزی، نسبت به تهیه فرم تقاضای مخصوص این آییننامه اقدام مینماید و فرمهای مذکور را در اختیار وزارت یادشده قرار میدهد.
ماده4ـ مدیریت جهادکشاورزی شهرستان ضمن بررسی تقاضاهای واصل شده، گواهی لازم مبنی بر صدور سند مالکیت اراضی موضوع این آییننامه و بلامانع بودن از لحاظ مقررات اراضی موات و منابع ملی و اصلاحات اراضی و عدم تداخل با مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست و سایر مقررات مرتبط صادر و به ادارههای ثبت اسناد و املاک محل ارسال میکند.
ماده5 ـ ادارههای ثبت اسناد و املاک محل پس از دریافت گواهی موضوع ماده (4) این آییننامه به ترتیب زیر عمل میکنند:
الف ـ نسبت به اعزام نماینده و نقشهبردار برای بررسی وضع محل و ترسیم و تطبیق نقشه با سوابق ثبتی و تبعیت از حدود مجاورین مبادرت نموده، پس از تنظیم صورتمجلس با قید حدود و مشخصات و متراژ و مساحت و حقوق ارتفاقی ملک و ارزیابی آن، گزارش مربوط را جهت بررسی و تأیید و عدم مغایرت با قوانین و مقررات به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ارسال میکنند.
ب ـ در صورت بروز اختلاف در مساحت و حدود و سایر موارد، نمایندگان ثبت اسناد و املاک و جهادکشاورزی و دادگستری محل، منطقه مربوط را معاینه و بررسی و رفع نقص و اختلاف مینمایند.
ج ـ چنانچه اراضی مذکور فاقد سابقه ثبت باشند پس از احراز تصرف مالکانه متقاضی، اظهارنامه به نام وی تنظیم گردیده و عملیات ثبتی تا صدور سند مالکیت ادامه مییابد.
د ـ چنانچه مورد تقاضا در جریان ثبت باشد، پس از معاینه محل و تطبیق سوابق ثبتی با مالکیت متقاضی در صورت ختم عملیات ثبتی، نسبت به صدور سند مالکیت طبق مفاد این آییننامه اقدام میشود.
ماده6 ـ قیمت تمام شده صدور اسناد مندرج در این آییننامه شامل حقالزحمه نماینده و نقشهبردار و کارکنان تنظیم اظهارنامه و صدور سند مالکیت و سایر هزینههای اداری و پشتیبانی و همچنین حقوق دولتی میباشد که با پیشنهاد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و تأیید سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور تعیین میشود. چنانچه ظرف یکماه از تاریخ اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، تاییدیه سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور ارائه نشد، نظر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در این زمینه ملاک عمل قرار خواهد گرفت.
ماده7 ـ ادارههای ثبت اسناد و املاک محل در هنگام تنظیم اظهارنامه یا ثبت در دفتر املاک، سی درصد (30%) قیمت تمام شده صدور سند مالکیت ـ به شرح ماده (6) ـ را از مالک دریافت نموده و پس از واریز حق ثبت املاک به حساب درآمد عمومی ردیف (140101) قانون بودجه سال 1386 کل کشور، مابقی را به حساب مخصوصی که به همین منظور افتتاح میشود، واریز میکنند و در پایان هر ماه با امضای مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان و ذیحساب به عاملان مؤثر، بابت هزینههای متعلقه موضوع ماده (6) پرداخت میشود.
ماده8 ـ وزارت جهادکشاورزی موظف است هر شش ماه یکبار، گزارش پیشرفت کار را به هیئت دولت ارائه نماید.
این تصویب نامه در تاریخ 9/5/1386 به تأیید مقام محترم ریاست جمهوری رسیده است.
معاون اول رئیس جمهور ـ پرویز داودی
نوع :
4
شماره انتشار :
18186
تاریخ تصویب :
1386/5/9
تاریخ ابلاغ :
دستگاه اجرایی :
وزارت جهاد كشاورزی
وزارت كشور
سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور
وزارت مسكن و شهرسازی
وزارت كشور
سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور
وزارت مسكن و شهرسازی
موضوع :