وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ـ وزارت جهادکشاورزی ـ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت امورخارجه، وزارت صنایع و معادن ـ وزارت بازرگانی ـ وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ـ سازمان حفاظت محیط زیست
هیئت وزیران در جلسه مورخ 30/4/1387 بنا به پیشنهاد شماره 39147ـ1 مورخ 1/7/1386 سازمان حفاظت محیط زیست و به استناد ماده (19) پروتکل ایمنی کنوانسیون تنوع زیستی، موضوع قانون الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به پروتکل ایمنی زیستی ـ مصوب 1382 ـ تصویب نمود:
1ـ به منظور بهرهبرداری ایمن از فناوریهای زیستی نوین و فرآوردههای حاصل از آنها در راستای جلوگیری یا کاهش مخاطرات ناشی از آنها برای محیط زیست، تنوع زیستی، سلامت انسان، دام وگیاه و همچنین ایجاد ساز و کار لازم برای ارزیابی و مدیریت مخاطرات مربوط به استفاده محصور، رهاسازی، عرضه، جابجایی، صادرات و واردات، ترانزیت، موجودات زنده تغییر شکل یافته ژنتیکی و محصولات مشتق از زیست فناوری نوین شورایی تحت عنوان « کارگروه ملی ایمنی زیستی» با عضویت وزیران علوم، تحقیقات و فناوری، جهادکشاورزی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امور خارجه، صنایع و معادن، بازرگانی و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و رییس سازمان حفاظت محیط زیست با ریاست معاون اول رییس جمهور و در غیاب معاون اول رییس جمهور با ریاست سازمان حفاظت محیط زیست تشکیل میگردد.
تبصره ـ در مورد لزوم از سایر مقامات صالح (بدون حق رأی) جهت شرکت در جلسات کارگروه ملی ایمنی زیستی دعوت خواهدشد.
2ـ کارگروه میتواند براساس پیشنهاد اعضای خود، سه نفر افراد صاحبنظر و متخصص در زمینه امور مرتبط با پروتکل را برای شرکت در جلسات به عنوان مشاور تعیین نماید.
3ـ کمیسیون هماهنگی متشکل از معاونین وزارتخانهها، سازمانهای عضو کارگروه ملی ایمنی زیستی و رییس مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران میباشد. این کمیسیون مسئول تهیه و تدوین راهبردها، برنامهها، مقررات، آییننامهها، دستورالعملها و استانداردهای ایمنی زیستی کشور و ارایه آنها به کارگروه ملی ایمنی زیستی میباشد. رییس کمیسیون، نایب رییس کارگروه و رییس سازمان حفاظت محیط زیست است. دبیر کمیسیون، رییس دبیرخانه و دبیر کارگروه ملی ایمنی زیستی است که مسئول پیگیری و نظارت بر اجرای تصمیمات کارگروه و قوانین ایمنی زیستی و ارایه گزارش به کارگروه ملی ایمنی زیستی میباشد.
4ـ دبیرخانه مسئول انجام مکاتبات مربوط به کارگروه ملی ایمنی زیستی و کمیسیون هماهنگی آن، برگزاری جلسات کمیسیون هماهنگی، پیگیری و نظارت بر اجرای تصمیمات کارگروه ملی ایمنی زیستی و دریافت درخواستهای صدور مجوز از طریق مرجع ذیصلاح و ارجاع آن بر حسب مورد به کارگروههای وزارتی و سازمانی و دریافت نظر کارگروههای ذیربط و اعلام آن به مراجع ذیصلاح جهت صدور مجوز نهایی و بانک اطلاعات ایمنی زیستی میباشد. مسئولیت دبیرخانه کارگروه ملی ایمنی زیستی بر عهده سازمان حفاظت محیطزیست و رییس آن، دبیر کارگروه ملی ایمنی زیستی است.
تبصره ـ کانون ملی، موضوع ماده (19) پروتکل ایمنی زیستی کارتاهنا، سازمان حفاظت محیطزیست نقطه تماس در زمینه امور تخصصی و وزارت امور خارجه نقطه تماس بینالمللی این ماده از پروتکل میباشد.
5ـ کارگروههای وزارتی و سازمانی به منظور نظارت بر حسن اجرای قوانین و مقررات ایمنی زیستی در دستگاههای اجرایی عضو کارگروه ملی ایمنی زیستی کشور، بررسی تخصصی درخواستها از جمله ارزیابی مخاطرات، ارایه نظرات تخصصی، گزارش فعالیتها و ارایه پیشنهادات به کمیسیون هماهنگی تشکیل میشوند. این کارگروهها زیر نظر وزارتخانه یا سازمان مربوط در چارچوب اختیارات قانونی دستگاه ذیربط فعالیت مینمایند که به شرح زیر میباشند:
الف ـ کارگروه تخصصی حفاظت محیط زیست.
ب ـ کارگروه تخصصی جهادکشاورزی.
پ ـ کارگروه تخصصی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
ت ـ کارگروه تخصصی علوم، تحقیقات و فناوری.
ث ـ کارگروه تخصصی صنایع و معادن.
ج ـ کارگروه تخصصی بازرگانی.
چ ـ کارگروه تخصصی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح.
6 ـ با توجه به مواد (15) و (16) پروتکل ایمنی زیستی کارتاهینا، کارگروه ملی ایمنی زیستی عهدهدار وظایف ذیل میباشد:
الف ـ سیاستگذاری، تعیین و تصویب راهبردها در عرصه ایمنی زیستی.
ب ـ هماهنگی بین وظایف قانونی دستگاههای مربوطه با مقررات موضوع این قانون.
پ ـ مدیریت و نظارت عالیه بر فعالیتهای مرتبط با شمول این قانون.
ت ـ تصویب آییننامهها، دستورالعملها و پیشنهاد قوانین و مقررات مقتضی به هیئت وزیران.
ث ـ تعیین راهکارها و اقدامات مناسب برای ارزیابی، مدیریت و کنترل مخاطرات.
ج ـ تصویب آییننامه داخلی کارگروه و کمیسیون هماهنگی.
7ـ دبیرخانه و دستگاههای ذیربط موظفند زمینههای تنویر افکار، آموزش و مشارکت عمومی را در رابطه با مسایل ایمنی زیستی از طرق مقتضی فراهم نمایند.
از تاریخ تصویب این تصویبنامه کلیه مصوبات قبلی مغایر با مفاد آن لغو میگردد.
معاون اول رئیس جمهور ـ پرویز داودی
نوع :
3
شماره انتشار :
18466
تاریخ تصویب :
1387/4/30
تاریخ ابلاغ :
دستگاه اجرایی :
وزارت بازرگانی
وزارت علوم و تحقیقات و فناوری
سازمان حفاظت محیط زیست
وزارت جهاد كشاورزی
وزارت صنایع
وزارت امور خارجه
وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكی
وزارت علوم و تحقیقات و فناوری
سازمان حفاظت محیط زیست
وزارت جهاد كشاورزی
وزارت صنایع
وزارت امور خارجه
وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكی
موضوع :