ضوابط نحوه انجام اصلاح ساختار بنگاه‌ها شماره11130/2/63



وزارت اموراقتصادی و دارایی
شورای‌عالی اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل‌وچهارم (44) قانون اساسی در جلسه مورخ27/11/1387 بنا به پیشنهاد هیأت واگذاری و به استناد تبصره (1) بند (الف) ماده (40) قانون اصلاح موادی از قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل‌وچهارم (44) قانون اساسی، ضوابط نحوه انجام اصلاح ساختار بنگاه‌ها در موارد ضروری متضمن چارچوب حفظ و صیانت نیروی انسانی شاغل موضوع جزء (5) بند (الف) ماده (40) قانون مزبور را به شرح زیر تصویب نمود:

ضوابط نحوه انجام اصلاح ساختار بنگاه‌ها

ماده1ـ در مواردی که به موجب آیین‌نامه اجرایی روش‌های واگذاری موضوع ماده (19) قانون اصلاح موادی از قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی جمهوری‌اسلامی ایران و اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل‌وچهارم (44) قانون اساسی که از این پس در این تصویب‌نامه قانون نامیده می‌شود، شرایط واگذاری بنگاه فراهم نباشد، ولی با انجام اصلاحات ساختاری، بنگاه قابل واگذاری می‌شود، سازمان خصوصی‌سازی مکلف است پس از اخذ مجوز وزارت امور اقتصادی و دارایی و با تصویب هیأت واگذاری، در چارچوب مفاد این تصویب‌نامه، حداکثر ظرف مدت یک سال بنگاه را با حفظ و صیانت نیروی انسانی شاغل در موارد ضروری، بازسازی ساختاری نماید. دوره بازسازی ساختاری در موارد خاص به پیشنهاد سازمان خصوصی‌سازی و تایید هیأت واگذاری قابل تمدید است.
تبصره1ـ بازسازی ساختاری باید توجیه اقتصادی، فنی و مالی داشته و بار مالی آن نباید از ارزش ویژه مورد انتظار بنگاه پس از بازسازی ساختاری تجاوز نماید. در صورت عدم تحقق این شرط بازسازی ساختاری مجاز نبوده و سازمان خصوصی‌سازی باید پس از سه نوبت آگهی، در صورتی که واگذاری بنگاه ممکن نشود، پیشنهاد تعیین تکلیف بنگاه را از طریق سایر روش‌های موضوع ماده (19) قانون به هیأت واگذاری ارایه نماید.
تبصره2ـ سازمان خصوصی‌سازی مکلف است مستقیماً یا با استفاده از خدمات اشخاص حقیقی و حقوقی، دلایل و نوع بازسازی ساختاری (مالی، نیروی انسانی، فنی، حقوقی، عملیاتی و مدیریتی) بنگاه مشمول را مورد مطالعه قرارداده و نتیجه آن را همراه با صورت‌های مالی و سایر مدارک و مستندات لازم برای اخذ مجوز به هیأت واگذاری تسلیم نماید. مطالعه مزبور باید در برگیرنده راه‌های بهینه‌کردن فعالیت بنگاه و نتایج مورد انتظار، پیشنهاد تجزیه، ادغام یا تحصیل، برنامه زمان‌بندی و برآورد بار مالی بازسازی ساختاری باشد.
تبصره3ـ در انجام مطالعه موضوع تبصره (2) فوق باید سرفصل خاصی به ارزیابی تعهدات بنگاه در برابر کارکنان اختصاص یابد.
ماده2ـ سازمان خصوصی‌سازی مکلف است در چارچوب مصوبه هیأت واگذاری، حسب مورد در هر بنگاه به ترتیب زیر اقدام نماید:
1ـ نسبت به صدور مجوز فروش دارایی‌ها برای پرداخت تعهدات فوری، استمهال از بانک‌ها برای پرداخت دیون، ایجاد تعهد جدید، تبدیل وام‌ها و دیون و نظایر آن در بازسازی مالی اقدام نماید.
2ـ با توجه به نتیجه ارزیابی و تعهدات شرکت در برابر کارکنان خود، نسبت به‌صدور مجوز پرداخت مطالبات کارکنان یا احتساب آنها در صورت‌های مالی، صدور مجوز کاهش نیروی انسانی، موافقت با بازنشسته‌نمودن کارکنان و یا بازخریدی آن‌ها در بازسازی مدیریتی و نیروی انسانی در موارد ضروری اقدام نماید.
3ـ چنانچه نتیجه مطالعه بازسازی ساختاری منجر به تجزیه، ادغام، تحصیل، انحلال یا واگذاری به صورت پیمان مدیریت (این مورد صرفاً در مورد بنگاه‌های مشمول گروه (2) ماده (2) قانون) شود، براساس آیین‌نامه اجرایی روش‌های واگذاری موضوع ماده (19) قانون و سایر قوانین و مقررات مربوط اقدام و موجبات تسریع در امر واگذاری و یا تعیین تکلیف بنگاه را وفق مصوبه هیأت واگذاری فراهم نماید.
تبصره ـ بازسازی ساختاری در مورد بنگاه‌های مشمول گروه (1) ماده (2) و در مورد سهم حداکثر بیست‌درصدی دولت در بنگاه‌های مشمول گروه (2) ماده (2) قانون باید با این شرط انجام شود که ورود دولت در فعالیت‌های مزبور موجب تداوم مالکیت، مشارکت و مدیریت دولت در این بنگاه‌ها نشود.
ماده3ـ اعتبار لازم برای بازسازی ساختاری موضوع بند (8) ماده (29) قانون، در اجرای تبصره (1) ماده (29) قانون، در بودجه سازمان خصوصی‌سازی منظور شده و از محل وجوه حاصل از واگذاری‌ها تأمین خواهد شد.
وزیر اموراقتصادی و دارایی ـ سیدشمس‌الدین حسینی

نوع :
3
شماره انتشار :
18709
تاریخ تصویب :
تاریخ ابلاغ :
1387/11/27
دستگاه اجرایی :
وزارت امور اقتصادی و دارائی
موضوع :
منبع : وب سایت قوانین دات آی آر (معاونت آموزش دادگستری استان تهران)