استاندار محترم فارس
شورای عالی شهرسازی و معماری ایران پیرو صورتجلسه مورخ 15/2/1382 خود و صورتجلسه مورخ 13/5/1386 شورای برنامهریزی و توسعه استان، در جلسه مورخ 31/1/1388 طرح مجموعه شهری شیراز را شامل دوازده دهستان از شهرستان شیراز، پنج دهستان از شهرستان مرودشت و یک دهستان از شهرستان سپیدان (مجموعاً 18 دهستان) برای افق زمانی سال 1400، به شرح زیر تصویب نمود:
1ـ نظام اسکان
1ـ1ـ جمعیت مجموعه شهری در افق طرح ـ سال 1400
• جمعیت کل 2.514.000 نفر
• جمعیت شهری 2.256.000 نفر
• جمعیت روستایی 258.000 نفر
که به شرح ذیل ساماندهی خواهدشد:
ـ شیراز کانون اصلی اسکان جمعیت در مجموعه شهری شیراز با جمعیتی حدود یک میلیون و هفتصد و پنجاه هزار نفر تا سال 1400 (یک میلیون و هفتصد هزار نفر توسعه پیوسته و 50 هزار نفر توسعه ناپیوسته، شامل: گویم، قصر قمشه، جوادیه، اکبرآباد و دوکوهک)
ـ مرودشت (با جذب جمعیت تا سال 1400 حدود 190 هزار نفر)
ـ شهر جدید صدرا با حدود 150 هزار نفر جمعیت
ـ زرقان، کوار (شهرهایی با جمعیت 45 تا 60 هزار نفر تا سال 1400)
ـ داریان و لپویی (شهرهایی با جمعیت بین 13 تا 18 هزار نفر تا سال1400) ـ روستاهایی که در درازمدت امکان شهرشدن دارند: خان زنیان، کودیان، کدنج، کوشک هزار، اکبرآباد، کوار (بین 5 تا 12 هزار نفر)
ـ سایر روستاها براساس منظومهها، مجموعهها و حوزههای پیشنهادی طرح ناحیه فراگیر مجموعه شهری شیراز عملکرد خواهندداشت.
ـ توسعه شهر مرودشت: توسعه درونی و با توجه به محدودیتهای توسعه در شمال، جنوب و غرب
ـ توسعه شهر زرقان به دلیل محدودیتهای زیست محیطی توسعه به صورت منفصل و در بخش غربی محور شیراز ـ مرودشت
ـ توسعه شهر کوار بهدلیل محدودیت در جهات شرق، شمال و جنوب (اراضیکشاورزی)، جهت توسعه به صورت پیوسته در جهت غرب
ـ سایر شهرها، براساس طرحهای مصوب و در صورت نیاز طرح تجدیدنظر
2ـ نظام فعالیت (عملکردها)
2ـ1ـ خدمات انتفاعی شامل: مجتمعهای صنفی، فروش و نگهداری و تعمیر وسایل نقلیه سنگین، نمایشگاههای بینالمللی، ملی و منطقهای.
2ـ2ـ صنعت و معدن شامل: شهرک صنعتی، ناحیه صنعتی، مجتمعهای کارگاهی، واحد صنعتی، پارکهای علمی و صنعتی (صنایع با فناوری بالا)، منطقه ویژه اقتصادی، معادن
2ـ3ـ حمل و نقل، ارتباطات و اطلاعات شامل: ایستگاه راهآهن، فرودگاه، پایانههای باربری و مسافربری انبار و سیلو، مراکز مخابراتی، تلویزیون و رادیو.
2ـ4ـ فراغت و گردشگری شامل: میدانهای بزرگ ورزشی، پارکهای منطقهای و برونشهری، مجتمعهای گردشگری، خدمات پذیرایی، مراکز گردشگری ـ تفریحی
2ـ 5 ـ خدمات عمومی و اجتماعی شامل: بیمارستانها، آسایشگاهها، استراحتگاهها، سلامتگاهها، دانشگاهها، مراکز آموزش حرفهای، شهرک علمی ـ پژوهشی و فناوری، خدمات ایمنی، خدمات اداری، مجتمع خدمات بین راهی.
2ـ6 ـ زیرساخت و تأسیسات و تجهیزات شامل: تولید و توزیع برق، تولید و توزیع گاز، تصفیه و توزیع آب، جمعآوری و تصفیه فاضلاب، تأسیسات دفن و بازیافت زباله، کشتارگاه، گورستان، میدان میوه و ترهبار، پدافند غیرعامل (سایت امداد، کمپ گردشگری)، میدان خرید و فروش دام و طیور.
2ـ7ـ کشاورزی، دامداری، جنگلداری، ماهیگیری و شکار شامل: زراعت (آبی، دیم)، باغداری (آبی، دیم)، کشت و صنعت، مراتع، بیشهزار، جنگل، دامداری، مرغداری، پرورش آبزیان و زنبورداری
3ـ ضوابط و مقررات براساس « الگوی تنظیم ضوابط و مقررات مجموعه شهری شیراز» پیشنهادی کمیته فنی شورایعالی شهرسازی و معماری ایران (تصویر پیوست)
4ـ با توجه به محدودیت جدی منابع آب در محدوده مجموعه شهری شیراز و به منظور حفاظت از منابع آبی موجود بر جلوگیری از هرگونه بارگزاری جمعیت و فعالیت (بیش از مصوبات شورایعالی شهرسازی و معماری ایران) در پهنه آبخوان سفره آب شرب شیراز واقع در شمال غرب تأکید میگردد.
5 ـ براستقرار مجموعه خدمات برتر (براساس آنچه که در مطالعات آورده شده است) در بخشی از اراضی واقع در شمال غرب شهر جدید صدرا تأکید میگردد.
6 ـ حریم شهرهای شیراز و صدرا طبق نقشه پیوست مورد تأیید قرار گرفت.
7ـ نظام مدیریت مجموعه شهری شیراز در چارچوب تدوین الگوی کلی مدیریت مجموعههای شهری با توجه به مطالعات مشاور ذیربط، سازمان شهرداریها، وزارت مسکن و شهرسازی توسط دبیرخانه جمعبندی و جهت تصمیمگیری به شورایعالی ارائه خواهدشد.
8 ـ بنا به پیشنهاد وزارت مسکن و شهرسازی و معاون محترم عمرانی استان مقرر شد مشاور این طرح با توجه به کیفیت کار ارائه شده مورد تشویق قرار گیرد. (با نظر وزارت مسکن و شهرسازی تا سقف 5/7%).
معاون وزیر و دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری ایران ـ امیر فرجامی
نوع :
3
شماره انتشار :
18796
تاریخ تصویب :
1388/1/31
تاریخ ابلاغ :
دستگاه اجرایی :
شورای شهرسازی و معماری استان فارس
موضوع :