رسانه ملی نقش موثری در اطلاع رسانی قضایی به عموم جامعه دارد

 رسانه ملی با تولید سریال‌ها و آثار نمایش مرتبط با مسایل قضایی سهم عمده‌ای در آگاهی بخشی به آحاد جامعه ایفا می‌کند.مباحث قضایی در حالی اقشار مختلف جامعه را درگیر خود کرده است که بخش‌ عظیمی از افراد جامعه آگاهی کافی از آن ندارند و این مطلب خود منجر به ارتکاب برخی جرایم ناخواسته، افزایش حجم شکایات و طولانی شدن بررسی همین شکایات شده است.

از آن جا که امام خمینی(ره) صدا و سیما را به عنوان دانشگاهی عمومی معرفی کردند، این سازمان می‌تواند در فرهنگ‌سازی با هدف پیشگیری از ارتکاب جرایم و آشنایی مردم با مباحث قانونی گام بردارد.

"عبدالله خدابخشی" حقوقدان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، در مورد نحوه عملکرد رسانه ملی در زمینه فرهنگ‌سازی‌های حقوقی ، اظهارداشت: رسانه ملی در این زمینه تلاش‌هایی داشته و تولید آثار پلیسی قضایی و به صورت سریال یا فیلم سینمایی حاکی از این تلاش است که البته هنوز جای کار بسیاری دارد.

وی افزود: مسئله پیشگیری از "وقوع جرم و اختلاف" مساله‌ای است که باید در مورد آن فرهنگ‌سازی شود و رسانه ملی به خوبی می‌تواند در این زمینه نقش آفرینی کند.

این حقوقدان با اشاره به حجم قوانین و مسایل حقوقی تصریح کرد:‌ مردم نمی‌دانند دعاوی را چگونه تنظیم کنند، نمی‌دانند نقل و انتقال اموال غیرمنقولشان با سند عادی امکان پذیر نیست و نباید هر چیزی را امضا کنند که در نتیجه به همین میزان شاهد افزایش پرونده های قضایی هستیم.

وی تاکید کرد: رسانه ملی می‌تواند گام موثری در آگاهی دادن به مردم در زمینه مسایل حقوقی بردارد و قطعا جنبه‌های اثر گذاری این حرکت بسیار بالا و ارزشمند خواهد بود، چرا که در برخی سریال‌های تلویزیونی شاهد این بوده‌ایم که مردم از نزدیک با برخی مسایل قضایی آشنا شده‌اند.این حقوقدان در پاسخ به این سوال که قوه قضاییه در تعامل با رسانه ملی چه نقشی در زمینه اطلاع رسانی قضایی ایفا می‌کند، افزود:‌ ارائه برخی پرونده‌های قضایی و در دسترس قرار دادن آنها به عنوان سوژه ویژه سریال‌های تلویزیونی سهم عمده‌ای در آگاهی سازی عمومی دارد.

وی تصریح کرد: پرونده‌های قوه قضاییه جنبه محرمانه ندارد و حتی اگر پرونده‌ای جنبه محرمانه داشته باشد، قرار نیست سوژه فیلم منطبق بر فرد خاص باشد و از این طریق می توان مسائل قضایی را با ظرافتی که هنر در اختیار انسان قرار می‌دهد، به مردم القا کرد.این قاضی دادگستری در پاسخ به این سوال که طرح مسایل قضایی در قالب پیام‌های کوتاه رسانه‌ای امکان پذیر است یا خیر، خاطرنشان کرد: تولید برنامه‌های کوتاه یک الی 2 دقیقه‌ای می‌تواند با ظرافت خاص پیامی را که باید مردم در قالب قانون توجه کنند، انتقال دهد.


URL : https://www.vekalatonline.ir/articles/25506/رسانه-ملی-نقش-موثری-در-اطلاع-رسانی-قضایی-به-عموم-جامعه-دارد/