مراحل و مدارک ترخیص خودرو و موتور سیکلت توقیف شده -تصویر فرم و قبض توقیفی

زمانی که خودروی توقیف شده خود را بر روی جرثقیل و موتورسیکلت‌مان را بر روی کفی مشاهده می‌کنیم، تنها فکری که در آن زمان در ذهنمان می‌گذرد این است که برای رفع توقیف خودرو باید چه کنیم؟

 نگرانی بسیاری از رانندگان این است اگر خودروی آنها توسط پلیس توقیف شود، چه اتفاقی برای خودروی آنها می افتد و آنها برای ترخیص خودروی خود باید چه کاری انجام دهند.

برای رفع توقیف و ترخیص خودرو لازم است که به یکی از ستادهای 11 گانه ترخیص خودرو در سطح شهر مراجعه کنیم. این ستادها همه روزه از ساعت 7 صبح تا 14 و روزهای پنجشنبه از ساعت 7 صبح تا ساعت 12 فعال هستند.

آدرس ستادهای ترخیص به شرح زیر است و شهروندان جهت ترخیص خودرو و موتورسیکلت خود می‌توانند به هریک از این ستادها مراجعه کنند:

ستاد ترخیص مرکز به نشانی: خیابان آزادی، خیابان حبیب الهی، بلوار گلها، خیابان زنجان شمالی

ستاد ترخیص شمال به نشانی: خیابان شریعتی، خیابان گل نبی، جنب حسینه ارشاد

ستاد ترخیص جنوب به نشانی: میدان قزوین، خیابان قزوین، جنب شهرداری منطقه 11

ستاد ترخیص شرق به نشانی: خیابان خاوران، پشت ترمینال خاوران، جنب شهرداری منطقه 15

ستاد ترخیص منطقه 5 به نشانی: اتوبان همت، جنت آباد شمال، خیابان دانش

ستاد ترخیص منطقه 6 به نشانی: خیابان کریمخان زند، قبل از میدان ولی عصر (عج)، ابتدای خیابان دانش

ستاد ترخیص خلیج به نشانی: جاده قدیم کرج، کیلومتر7، خیابان خلیج فارس، بلوار رهنما

ستاد ترخیص منطقه 8 به نشانی: اتوبان شهید باقری، نبش رسالت

ستاد ترخیص منطقه 17 به نشانی: بلوار آیت الله سعیدی، پل ساوه، پشت بازار مبل

ستاد ترخیص منطقه 20 به نشانی: میدان شهر ری، خیابان 24 متری، خیابان کریم شیرازی، روبروی فروشگاه شهروند

ستاد ترخیص پلیس آگاهی به نشانی: خیابان وحدت اسلامی، آگاهی مرکز (ویژه خودروهای توقیف شده توسط آگاهی)

ستاد ترخیص پلیس امنیت به نشانی: خیابان شریعتی، خیابان وزرا، پشت پارک ساعی (ویژه خودروهای توقیف شده توسط پلیس امنیت)

تصویر پشت قبض توقیف

برای مراجعه به هریک از این ستادهای ترخیص لازم است موارد زیر را رعایت و مدارک مورد نیاز را به همراه داشته باشید:

1. مراجعه مالک یا وکیلی قانونی با در دست داشتن مدارک شناسایی معتبر (البته خودرو به آورنده قبض توقیفی خودرو نیز تحویل داده می‌شود)

2. اصل سند یا کارت ماشین + کپی

3. اصل بیمه نامه شخص ثالث + کپی (بیمه دانا با حضور در ستاد ترخیص خودرو، خودروهای فاقد بیمه را با دریافت هزینه بیمه می‌کند)

4. صورت وضعیت خلافی پرداخت شده

5. گواهینامه راننده +کپی

6. فیش یا قبض پرداختی عوارض شهرداری

7. پرداخت هزینه حمل خودرو به نماینده مستقر در ستاد ترخیص (در صورت انتقال با جرثقیل- هزینه حمل با جرثقیل مکانیزه 60 هزار تومان و هزینه حمل با نیسان مکانیزه 40 هزار تومان است)

8. پرداخت هزینه پارکینگ ( هزینه هر شب توقف در پارکینگ 2800 تا 3500 تومان است که بصورت الکترونیکی در همان ستاد ترخیص توسط نماینده شرکت طرف قرارداد اخذ می‌شود)

9. پر کردن فرم اطلاعات فردی

فرم اطلاعات شخصی

نکته قابل توجه برای رانندگان این است که مطابق آنچه که در پشت قبض توقیفی درج شده است، حفظ اشیاء و لوازم داخل اتومبیل بر عهده مالک است و پلیس و پارکینگ دار مسئولیتی در قبال آن ندارند.

همچنین در صورت مفقود شدن قبض توقیفی، سیر مراحل قانونی ترخیص خودرو منوط به احراز مالکیت خودرو خواهد بود.

اما برای ترخیص موتورسیکلت نیز شهروندان می‌توانند همه روزه بجز ایام تعطیل با مراجعه به ستاد‌های 11 گانه ترخیص نسبت به ترخیص موتورسیکلت خود اقدام کنند. اما باید توجه داشت که روند ترخیص موتورسیکلت کمی با اتومبیل متفاوت است.

جهت ترخیص موتور سیکلت فرد متصرف (شخصی که موتور از او گرفته شده است) اگر فاقد گواهینامه باشد، باید روند قضایی مسئله طی شود و پرونده در دستگاه قضایی رسیدگی می‌شود و بعد دادگاه در مورد موتور تصمیم می‌گیرد. بنابر گفته های نادر خوش‌نظر، سرپرست ستاد ترخیص خودرو، مهمترین مسئله ای که این ستاد با آن روبرو است، بحث مالکیت موتورسیکلت‌هاست.

به همین جهت مالک به همراه سند مالکیت و سه کپی از آن، به ستاد ترخیص مراجعه کند. سایر مراحل ترخیص و مدارک مورد نیاز به مانند مراحل و مدارک ترخیص خودرو است و تفاوتی میان آنها نیست.

ضمن اینکه فرد راننده یا شخصی که برای ترخیص خودرو مراجعه می‌کند باید یک دوره 45 دقیقه‌ای آموزش‌های راهنمایی و رانندگی را در محل ستاد ترخیص بگذرانند.


URL : https://www.vekalatonline.ir/articles/36619/مراحل-و-مدارک-ترخیص-خودرو-و-موتور-سیکلت-توقیف-شده--تصویر-فرم-و-قبض-توقیفی/