منبع مطالب این بخش وب سایت قوانین دات آی آر (معاونت آموزش دادگستری استان تهران) می باشد
URL : http://www.ghavanin.ir/detail.asp?id=35240

مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران درخصوص طرح جامع شهر جدید امیرکبیر

مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران درخصوص طرح جامع شهر جدید امیرکبیر شماره 53105/310/300



استاندار محترم استان مرکزی
شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در پنجمین جلسه سال جاری در جلسه مورخ 11/3/1388 طرح جامع شهر جدید امیرکبیر را براساس مصوبه مورخ 29/4/1371 خود مورد بررسی قرار داده و مقرر نمود:
« طرح به کمیته فنی ارجاع و حداکثر ظرف مدت یکماه بررسی شود. مصوبه کمیته فنی، مصوب شورا تلقی و قابل ابلاغ می‌باشد.
سقف جمعیتی یکصد هزار نفر و مساحت آن حداکثر دوهزار هکتار می‌باشد. در مورد بزرگراه و راه‌آهن موجود و آزاد راه طراحی شده مقرر شد به گونه‌ای در طرح دیده شود که علاوه بر حرایم قانونی آنها فاصله مناسب دیگری منظور شود تا در توسعه آتی شهر راهها و راه‌آهن در محدوده شهر قرار نگیرند.
ضمناً مقرر شد موضوع تأمین آب شهر جدید در کمیته فنی مورد بررسی قرار گیرد. منطقه حفاظت شده، روستاها و صنایع موجود و احداث صنایع مورد توجه قرار گیرد.»
کمیته فنی شورای عالی در اجرای تصمیم مورخ 11/3/1388 شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، طرح جامع شهر جدید امیرکبیر را در پنج جلسه و بازدید مورد بررسی قرار داده و نقطه نظرات مصوب خود را به شرح زیر اعلام می‌دارد:
1ـ کلیه اراضی کشاورزی جنوب شهر، کارگاههای پاک شهری واقع در غرب شهر، مزرعه نمونه، کشت گلخانه‌ای و خانه مزرعه، مجتمع خدماتی، رفاهی و پذیرایی، پایانه ریلی، پارک شهر، ترمینال و تپه ویژه گردشگری از محدوده شهر خارج و در حریم شهر قرار گیرد و محدوده شهر با مساحت 1600 هکتار تدقیق شود. (نقشه پیوست)
2ـ اراضی ذخیره پیشنهادی در شمال شهر از محدوده خارج شود و با توجه به تنها امکان توسعه شهر از سمت شمال، حریم شهر در این بخش افزایش یابد و به میزان 10.000 هکتار تدقیق شود. (نقشه پیوست)
3ـ در جهت حفظ اراضی کشاورزی و بافت روستایی، روستای ابراهیم‌آباد از محدوده و حریم شهر جدید امیرکبیر خارج گردد.
4ـ آپارتمان‌سازی تراسه از بخش جنوبی تپه ویژه گردشگری حذف گردد.
5 ـ خط حریم و محدوده شهر جدید در ضلع شرقی منطبق بر هم و بر حریم غربی آزادراه اراک ـ قم منطبق گردد به گونه‌ای که تداخلی با محدوده منطقه حفاظت شده هفتاد قله نداشته باشد. ایجاد کمربند فضای سبز برای شهر در ضلع شرقی به عرض 500 متر (به عنوان حریم راه و منطقه حفاظت شده هفتاد قله) جزء طرح‌های دارای اولویت، در شورای برنامه‌ریزی استان مورد توجه قرار گیرد.
6 ـ مکان در نظر گرفته شده برای کاربری آموزش عالی واقع در منتهی‌الیه جنوبی شهر جدید مورد تأیید نبوده، لذا لازم است پهنه‌ای در حریم، واقع در شمال شرقی شهر به کاربری‌های عمده شهری (از قبیل آموزش عالی با توجه به ضوابط و سرانه خاص آن) اختصاص یابد.
7ـ کارگاه‌ها و صنوف مجاز در غرب شهر، متناسب با سرانه‌ها، در اراضی با مالکیت دولتی تعیین گردد.
8 ـ استقرار صنایع در پهنه صنعتی واقع در حریم شهر مطابق با ضوابط و استانداردهای زیست محیطی (مصوبه شماره 64677 مورخ 26/12/1378 هیأت وزیران) باشد. (بر این اساس فقط صنایع گروه الف و ب قابل استقرار هستند).
9ـ سرانه مسکونی 35 متر مربع برای هر نفر تعیین گردد.
10ـ با عنایت به افزایش سقف جمعیت‌پذیری شهر از 60 هزار نفر به 100هزار نفر و موارد اصلاحی فوق، اساس طرح جامع، کاربری‌ها، سطوح و سرانه‌ها و ضوابط و مقررات ساخت و ساز در محدوده شهر جدید مورد بازنگری قرار گرفته و ارائه گردد.
11ـ حریم شهر منطقه‌بندی شده و ضوابط و مقررات مربوطه، به تفکیک منطقه تنظیم گردد.
12ـ کاربری‌های مزاحم شهری مورد نیاز همچون گورستان و محل دفن بهداشتی زباله در حریم شهر مکان‌یابی شده و در نقشه‌ها و مدارک طرح مشخص گردد.
13ـ با توجه به مسیر آزاد راه در دست احداث تهران ـ بندر امام خمینی که از غرب شهر جدید می‌گذرد، پیشنهاد می‌گردد مشاور طرح با همکاری و هماهنگی وزارت راه و ترابری نسبت به ایجاد دسترسی این آزاد راه به شهر جدید پیش‌بینی‌های لازم را در طرح جامع انجام دهد.
14ـ با توجه به محدودیت تأمین آب شهر جدید امیرکبیر، اجرای شهر جدید مرحله‌بندی شده و مرحله اول جهت استقرار 25 هزار نفر اجرا گردد. اجرای مراحل بعدی منوط به اخذ تأیید امکان تأمین آب توسط شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی می‌باشد پس از تحقق 80% جمعیت فوق‌الذکر و قبل از هرگونه اقدام به توسعه، طرح جهت بازنگری در شورای عالی مطرح گردد.
15ـ نقشه مرحله‌بندی اجرای شهر جدید توسط مشاور طرح ارائه گردد. تصفیه‌خانه فاضلاب مرحله اول اجرای شهر، مکانیابی و در نقشه‌ها مشخص گردد.
16ـ با توجه به لزوم رعایت حرائم راه و راه‌آهن، اراضی حدفاصل راه‌آهن و محدوده شهر (واقع در حریم) به پهنه جنگلداری یا زراعی اختصاص یابد.
17ـ قوس دو شبدری پیشنهادی مشاور، واقع در لبه بیرونی خط حریم منطبق بر جاده تهران ـ اراک (منطقه حفاظت شده هفتاد قله) می‌بایست حذف و در داخل محدوده طراحی شود.
18ـ با توجه به رویکرد صنعتی بودن شهر و احداث شهر جدید، انجام مطالعات پدافند غیرعامل ضروری بوده و باید طی یک جدول زمانی معین صورت پذیرفته و در طرح‌های اجرایی شهر عملی گردد.
بدیهی است مشاور طرح می‌بایست کلیه اقدامات فوق را انجام داده و بر روی نقشه‌ها و گزارشات منعکس نماید و پس از تأیید دبیرخانه شورای عالی، با امضاء اعضای کمیته فنی به مراجع مربوط برای اجراء ابلاغ گردد.
لذا مراتب جهت استحضار و صدور دستور اقدامات مقتضی اعلام می‌گردد. مدارک مربوطه متعاقباً جهت اجرا ابلاغ خواهد شد.
معاون وزیر و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران ـ میرمحمد غراوی

نوع : 3 شماره انتشار : 18974
تاریخ تصویب : 1388/3/11 تاریخ ابلاغ :
دستگاه اجرایی : شورای شهر سازی و معماری استان مركزی
موضوع :

URL : https://www.vekalatonline.ir/laws/35240/مصوبه-شورای-عالی-شهرسازی-و-معماری-ایران-درخصوص-طرح-جامع-شهر-جدید-امیرکبیر/