منبع مطالب این بخش وب سایت قوانین دات آی آر (معاونت آموزش دادگستری استان تهران) می باشد
URL : http://www.ghavanin.ir/detail.asp?id=37701

تصمیم نمایندگان ویژه رئیس جمهور در کارگروه توسعه بخش معدن درخصوص انجام مطالعات پایه، شناسایی، پی‌جویی، اکتشافات عمومی، ژئوشیمی و ژئوفیزیک





مرجع تصویب: هیات وزیران
شماره ویژه نامه: 602 سه‌شنبه،15 مرداد 1392

سال شصت و نه شماره 19930
تصمیم نمایندگان ویژه رئیس جمهور در کارگروه توسعه بخش معدن درخصوص انجام مطالعات پایه، شناسایی، پی‌جویی، اکتشافات عمومی، ژئوشیمی و ژئوفیزیک

شماره104613/ت49398ن 10/5/1392
تصمیم نمایندگان ویژه رئیس جمهور در کارگروه توسعه بخش معدن درخصوص انجام مطالعات پایه، شناسایی، پی‌جویی، اکتشافات عمومی، ژئوشیمی و ژئوفیزیک

وزارت صنعت، معدن و تجارت ـ معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور
معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور
سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ـ سازمان حفاظت محیط زیست
صندوق توسعه ملی ـ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران
تصمیم جلسه مورخ 19/4/1392 نمایندگان ویژه رییس‌جمهور در کارگروه توسعه بخش معدن به استناد اصل یکصد و بیست و هفتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به شرح زیر برای اجرا ابلاغ می‌شود:
الف ـ وزارت صنعت، معدن و تجارت نسبت به اجرا یا پیگیری (حسب مورد) تصمیمات زیر در چارچوب قوانین و مقررات اقدام نماید:
1ـ انجام مطالعات پایه، شناسایی، پی‌جویی، اکتشافات عمومی، ژئوشیمی و ژئوفیزیک و تهیه نقشه‌های مربوط در اجرای ماده (157) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب 1389ـ از طریق سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با تصویب ستاد اجرایی توسعه بخش معدن استان در صورت عدم مشارکت متقاضی بخش غیردولتی ظرف سه سال از سال 1392 و ایجاد، تکمیل و توسعه زیرساخت‌های لازم برای معادن استان توسط ستاد یادشده براساس طرح‌های پیشنهادی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان طی برنامه پنجم توسعه از محل بودجه سنواتی، ردیف‌های متمرکز قانون بودجه و حقوق دولتی معادن.
2ـ اختصاص تسهیلات ریالی از محل منابع صندوق توسعه ملی مطابق جدول پیوست شماره (1) که به مهر دفتر هیئت دولت تأیید شده است، برای پرداخت به متقاضیان حوزه معدن (به منظور انجام مطالعات پایه، اکتشافات، استخراج، ایجاد و توسعه واحدهای کانه‌آرایی، فرآوری و صنایع معدنی، تجهیز، توسعه و نوسازی، مشاوران و پیمانکاران معدنی) از طریق بانک‌های عامل در قالب هزینه‌های سرمایه‌ای (ثابت یا سرمایه در گردش) و جاری.
تبصره ـ هرگونه تغییر در جدول یادشده پس از تأیید وزارت صنعت، معدن و تجارت مجاز است.
3ـ تقویت ساختار نیروی انسانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان‌ها با صدور مجوز جذب افراد با تحصیلات مرتبط در چارچوب ماده (57) قانون برنامه پنجم توسعه از طریق آزمون عمومی با تشخیص و تأیید معاونت‌های برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی و توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور و تأمین خودروهای صحرایی داخلی مطابق جدول پیوست شماره (2) که به مهر دفتر هیئت دولت تأیید شده است.
4ـ اجرای طرح‌های مطالعات کاربردی در حوزه‌ها و ذخایر معدنی به منظور استحصال مواد معدنی از آن و تأمین مواد اولیه مورد نیاز واحدهای فرآوری توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران با همکاری مشترک دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط و دانشگاه‌ها در صورت عدم وجود متقاضی بخش غیردولتی.
5 ـ واریز درآمد حاصل ازحق بهره‌برداری معادن شن، ماسه و خاک‌رس معمولی به حساب درآمدی بهره مالکانه و حقوق دولتی معادن از طریق سازمان صنعت، معدن و تجارت استان.
6 ـ ایجاد مرکز زمین‌شناسی منطقه‌ای در استان کهگیلویه و بویراحمد به مرکزیت یاسوج و تجهیز آن با همکاری استانداری از محل اعتبارات منابع استانی.
7ـ تأمین اعتبار برای ثبت و احداث موزه معدنی کشور در مجتمع معدنی نخلک از محل منابع سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در راستای ثبت و نگهداری آثار معدنی و ارتقای دانش فنی دانشجویان رشته‌های مختلف تاریخی و معدنی کشور. (با اجرای این بند تصویب‌نامه شماره 192128/ت43800هـ مورخ 30/9/1388 لغو می‌شود.)
8 ـ انجام مطالعات و تهیه طرح توجیهی طرح‌های احداث کارخانه فولاد در استان سیستان و بلوچستان و واحد فرآوری آنتیموان زابل در منطقه حیدرآباد از طریق سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و تأمین اعتبار مربوط از محل حق انتفاع پروانه بهره‌برداری معادن و منابع سازمان یادشده.
9ـ انجام هماهنگی‌های لازم توسط ستاد اجرایی توسعه بخش معدن استان سیستان و بلوچستان به منظور ساماندهی و واگذاری محدوده‌های ذخایر شن و ماسه رودخانه‌ای و خاک‌رس و جایگزینی آن با ذخایر معدنی کوهی و تجمیع آنها در مجتمع‌های معدنی در آن استان از محل درآمد حقوق دولتی معادن طبق نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت.
10ـ انجام هماهنگی‌های لازم توسط ستاد اجرایی توسعه بخش معدن استان تهران به منظور ساماندهی و واگذاری محدوده‌های ذخایر شن و ماسه رودخانه‌ای و خاک‌رس با اولویت ذخایر معدنی کوهی و رعایت ضوابط و مقررات از محل درآمد حقوق دولتی معادن طبق نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت.
11ـ مطالعه و احداث واحد فرآوری و جداسازی تیتان از ذخایر پلاسری تیتان و مگنیتیت در استان مرکزی در صورت عدم مشارکت متقاضی بخش غیردولتی توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران از محل حق انتفاع پروانه بهره‌برداری معادن سازمان یادشده.
12ـ ایجاد نمایندگیهای سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور در استانهای خراسان شمالی، خراسان جنوبی، ایلام و اردبیل با همکاری معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس‌جمهور.
13ـ تجهیز و راه‌اندازی معدن ذغالسنگ خمرود ظرف دو ماه توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران با مشارکت بخش غیردولتی از طریق انتشار فراخوان و ایجاد یک واحد ذغالشویی ظرف دو سال با رعایت ضوابط زیست محیطی و سایر قوانین و مقررات.
14ـ اکتشاف و شناسایی ذخایر معدنی در مناطق کمتر توسعه یافته استان کرمان توسط سازمان توسعه و نوسازی صنایع معدنی ایران (در صورت عدم مشارکت بخش غیردولتی) با اختصاص اعتبار مورد نیاز از محل اعتبارات سازمان یادشده و ارائه گزارش نتایج مطالعات به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان.
15ـ تسریع در انجام مطالعات پایه و اکتشاف تفصیلی معادن ذغالسنگ دولتی استان کرمان از طریق سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و از محل اعتبارات سازمان یادشده در سال 1392.
16ـ اختصاص اعتبار مورد نیاز برای تجهیز و راه‌اندازی آزمایشگاه فوق تخصصی معدنی در دانشکده معدن و متالوژی دانشگاه زنجان ازمحل منابع استان در راستای تکمیل و اجرایی شدن بند (1) تصمیم نامه شماره 14722/34944 مورخ 17/2/1385.
17ـ اجرای طرحهای سرمایه‌گذاری صنایع معدنی در مناطق کمتر توسعه‌یافته استان زنجان از جمله طرحهای سرمایه‌گذاری فرآوری نیکل، کبالت، مس، سولفات منگنز، آلونیت، ژرمانیوم از طریق بخش خصوصی و در صورت عدم وجود متقاضی آن بخش با مشارکت سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و با رعایت سایر مقررات.
18ـ انجام مطالعات پایه و اکتشافی در محدوده‌های واقع در مناطق چهارگانه محیط زیست توسط سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با تصویب ستاد اجرایی توسعه بخش معدن استان و رعایت ملاحظات زیست‌محیطی از محل درآمد حقوق دولتی معادن طبق نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری سازمان حفاظت محیط‌زیست.
تبصره ـ سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در اجرای این بند با اتخاذ ترتیبات لازم زمینه واگذاری هر مرحله از عملیات که بخش غیردولتی متقاضی انجام آن باشد را با صدور مجوز انجام عملیات معدنی و رعایت ملاحظات زیست محیطی طبق مقررات فراهم نماید.
19ـ انجام مطالعات اکتشافی معدنی در محدوده غرب مازندران (مطابق نقشه پیوست شماره (3) که به مهر دفتر هیئت دولت تأیید شده است.) با رعایت ملاحظات زیست محیطی و از محل درآ مد حقوق دولتی معادن طبق نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت از طریق سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور.
20ـ صدور و تمدید مجوز بهره‌برداری از معدن سنگ لاشه شرکت تعاونی سنگ سفید کوهستان مازندران واقع در مناطق چهارگانه محیط زیست به منظور تأمین خوراک مورد نیاز کارخانجات وابسته با رعایت ملاحظات زیست‌محیطی.
21ـ صدور مجوز انجام عملیات معدنی در معدن سرب و روی مغستان و معدن مرمریت قطروم در استان یزد واقع در مناطق چهارگانه محیط زیست با رعایت ملاحظات زیست محیطی.
22ـ صدور مجوز انجام عملیات معدنی در معدن خاک نسوز دورک شاهپوری و محدوده مس، کبالت و روی دهکده معدن واقع در مناطق چهارگانه محیط‌زیست در استان چهارمحال و بختیاری با رعایت ملاحظات زیست محیطی.
23ـ انجام عملیات اکتشافی در محدوده حفاظت شده بخشهای زواریان و کرنگان در استان قم با رعایت ملاحظات زیست محیطی.
24ـ صدور مجوز فعالیت معدنی با رعایت ملاحظات زیست‌محیطی در معدن باریت کهک در محدوده حفاظت شده محیط‌زیست در استان مرکزی.
25ـ انجام مطالعات پایه و اکتشافی در چهارده منطقه حفاظت محیط‌زیست در استان کرمان با رعایت ملاحظات زیست محیطی از طریق سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در سال 1392.
26ـ انجام مطالعات پایه و اکتشافات عمومی در محدوده کتا ـ میمند در استان کهگیلویه و بویراحمد واقع در مناطق چهارگانه محیط‌زیست با رعایت ملاحظات زیست‌محیطی از طریق بخش غیردولتی.
ب ـ معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور موظف است از محل منابع استان، ردیف‌های متمرکز متفرقه و درآمد حقوق دولتی معادن طبق نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت اعتبار لازم را مطابق جدول پیوست شماره (4) که به مهر دفتر هیئت دولت تأیید شده است، برای تقویت نظام مهندسی معدن استان اختصاص دهد.
ج ـ پیمانکاران دستگاههای اجرایی طرحهای عمرانی موظفند نسبت به اخذ مفاصا حساب از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اقدام نمایند. سازمان یادشده نیز موظف است ظرف یک هفته نسبت به استعلام دستگاه‌های اجرایی در خصوص نحوه برداشت پیمانکاران آنها از معادن و ذخایر معدنی مربوط پاسخ دهد.
معاون اول رئیس‎جمهور ـ محمدرضا رحیمی




نوع : 2 شماره انتشار : 19930
تاریخ تصویب : 1392/4/19 تاریخ ابلاغ :
دستگاه اجرایی : بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران
معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور
سازمان حفاظت محیط زیست
معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور
موضوع :

URL : https://www.vekalatonline.ir/laws/37701/تصمیم-نمایندگان-ویژه-رئیس-جمهور-در-کارگروه-توسعه-بخش-معدن-درخصوص-انجام-مطالعات-پایه،-شناسایی،-پی‌جویی،-اکتشافات-عمومی،-ژئوشیمی-و-ژئوفیزیک/